Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,

...
 Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,
Коментари Харесай

Скритите послания: Как да съчетаем цветовете, за да постигнем хармония

   " Скритите послания с  Красимир Куртев “ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре пристигнали в рубриката! В следващото издание ще ви показва тематиката за скритото обръщение - Танците на цветовете.
Прочетете още
Индийският нравствен преподавател Шри Ауробиндо е описал 12 духовни цвята. Седемте забележими от нашия орган на зрение цветове дават отговор на цветовете на дъгата и на чакрите в тялото.

Основните цветове, които е обещано на хората да виждат с очите, са 7 - червен, оранжев, жълт, зелен, наследник, тъмносин и лилав, и бял. Цветовете споделят между тях, също по този начин те поддържат връзка и с нас. На подсъзнателно равнище можем да ги „ чуем “ - " Най-важното в връзката, е да чуеш това, което не е казано ".

Цветовете са в основата на нашият живот, всемирски и нравствен. Знаем ли, по какъв начин да ги сортираме и съвместим?

Бяло – съчетава се с всичко, изключително със синьо, алено и черно. Бялото, в комбиниране с розовото, е оптимизъм, наслада и любов.

Бежово – комбинира се със синьо, кафяво, смарагдово, черно, алено, бяло.

Сиво - комбинира се с функционалност, алено, виолетово, розово, синьо. Графитено сивото придава неотстъпчивост и изчерпателност на мисълта. Гълъбово сивото, което се назовава още цвят на Нептун, приканва към медитация и ни извисява.

Розово - съчетава се с кафяво, бяло, ментово зелено, маслиненозелено, сиво, тюркоаз, светлосиньо. Розовият цвят внася прочувствен прилив на любов – да обичаме и да се оставим да бъдем обичани. Също по този начин лекува прочувствени контузии, има и директно влияние върху сърдечната чакра.

Фуксия (тъмнорозово) – комбинира се със сиво, жълто-кафяво, лимонено, ментово зелено, кафяво.

Червено – съчетава се с жълто, бяло, жълто-кафяв, зелено, синьо и черно. Червеното дава жизнеспособност. Ако човек е изнемощял, би трябвало да се обкръжи с червени цветя, да носи червени облекла, да яде червени плодове. Не бива да се прекалява с този цвят, защото може да провокира експанзия, а при дамите – по-обилно кръвотечение – поучава доктор Светла Балтова

Доматено алено – комбинира се със синьозелено, ментово зелено, пясъчно, сметаненобяло и сиво.

Черешово алено – комбинира се с небесносиньо, светлооранжево, пясъчно, бледожълто и бежово.

Малинено алено – с бяло, черно и дамаскена раоза.

Кафяво – с блестящо синьозелено, сметаново, розово, ярко бежово, зелено, бежово. Кафявият цвят се назовава още заземяващ. Ако е сиво кафяв упътва към практично мислене, към неизменност и неотстъпчивост. Ако е златисто кафяв е обвързван с растежа и с плодоносното въздействие на слънцето върху земята.

Светлокафяво – с бледожълто, сметаново бяло, синьо, зелено, лилаво, алено.

Т ъмнокафяво – с лимонено жълто, синьозелено, ментово зелено, лилаво-розово, лимонено.

Червеникавокафяво – с розово, тъмнокафяво, синьо, зелено, лилаво.

Оранжево – със синьозелено, синьо, люляково, виолетово, бяло, черно. С оранжев цвят е втората чакра, която е под пъпа. Ако прекаляваме с този цвят, започваме да се държим егоистично, слагаме се в центъра на света.

Светло оранжево – със сиво, кафяво, маслиненозелено.

Тъмно оранжево – с бледожълто, маслиненозелено, кафяво, черешово.

Жълто – със синьо, люляково, ярко синьозелено, виолетово, синьо, черно. Жълтото е цветът на мъдростта. Има мощно тонизиращ резултат върху интелекта, придава интензивност на мозъка. Петър Дънов е споделил, че на земята рядко може да се срещне същински жълт цвят. Той е в лъчите на слънцето, когато се издига. За да работи добре, жълтото би трябвало да има искра. А в случай че е прозирно, носи покой. Този цвят работи доста добре на стомаха и ускорява перисталтиката на червата.

Лимонено жълто – с черешово-червено, кафяво, синьо, сиво.

Бледожълто – с фуксия, сиво, кафяво, оттенъци на аленото, жълтеникаво кафяво, синьо, лилаво.

Златистожълто – със сиво, кафяво, небесносиньо, черно.

Маслиненозелено – с оранжево, светлокафяво, кафяво.

Зелено – със златисто кафяво, оранжево, тревисто зелено, жълто, кафяво, сиво, сметаново, черно, сметаново бяло. Всички сме потопени в зеления цвят. Планетата е зелена. Той се свързва със сърцето, със сърдечната чакра. Зеленото има успокоителен, уравновесяващ и хармонизиращ резултат върху хората. Изключително е потребен за изтощени очи. Най-ясният и лековит зелен цвят виждаме през пролетта. Изумруденото зелено е лечебно като цвят.

Тревисто зелено – с кафяво, жълтеникаво-кафяво, светлобежово, сиво, тъмносиньо, алено, сиво.

Тюркоазено – с фуксия, черешово-червено, жълто, кафяво, сметаново, тъмновиолетово.

Електрикови цветове – със златисто-жълто, кафяво, светлокафяво, сиво или сребристо.

Синьозелено – с алено, сиво, кафяво, оранжево, розово, бяло, жълто.

Тъмносиньо – със ярко люляково, синьозелено, жълтеникаво-зелено, кафяво, сиво, бледожълто, оранжево, зелено, алено, бяло. Тъмносиньото дружно с виолетовото, придават на човек увереност и мощ на духа. Тези два цвята имат мощно очистващ резултат. Виолетово не се предлага за хора, които имат податливост към меланхолия, тъй като може да я задълбочи.

Тъмносиньо-виолетовото обръща човек във вътрешността, към по-дълбоки и по-глобални мисли. Ако се прекали с тези цветове, човек може да стане деспотичен.
Докато при ясно синьото, небесното, усилва вярата и оптимизма. Вярата може да е както в личните сили и качества, по този начин и в духовното. Този цвят носи безметежност и покой.

Люляково – с оранжево, розово, тъмновиолетово, маслиненозелено, сиво, жълто, бяло.

Черно – повсеместен цвят. Изглежда елегантно във всякакво комбинации, най-много с оранжево, розово, тревисто зелено, бяло, алено или жълто. Той е доста потребен, когато желаеме да починем. В същото време обаче, в случай че прекаляваме с него, той депресира.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР